Asiakirjan jakaminen

Tässä artikkelissa:

Asiakirjan tai kansion jakaminen

Voit jakaa kansioita tai asiakirjoja vieraille tai oman organisaatiosi peruskäyttäjille, joilla ei ole ylläpito-oikeutta.

Aloita jakaminen HALLITSE JAKOJA -painikkeella, joka löytyy kansion tai asiakirjan yläosasta.

, tätä painamalla avautuu kenttä, johon voidaan kirjoittaa sähköpostiosoite.

Lisää käyttäjiä sähköpostiosoitteella -kenttään kirjoitetaan vieraan sähköpostiosoite tai valitaan nimi Ylläpidon kautta lisätyistä käyttäjistä.

Sähköpostiosoitteen kirjoittamisen jälkeen paina kentän alapuolelle ilmestyvää tekstiä – Lisää käyttäjä sähköpostiosoitteella …, jolloin järjestelmä tallentaa sähköpostiosoitteen em. kenttään.

Sähköpostiosoitteen lisäämisen jälkeen kielivalikosta saadaan valittua kieli, jolla vieraalle lähtee kirjautumiskutsu. vanhenemispäivämäärä -painikkeesta saadaan myös asetettua aikaraja, kuinka kauan jaettu kohde on näkyvissä vieraalle.

Valitse seuraavaksi alasvetovalikosta haluttu oikeus. Silmän kuvake on VOI KATSELLA -oikeus, Kynän kuvake VOI MUOKATA ja kahden henkilön kuva VOI HALLITA. Ennen kutsun lähetystä näet vielä mahdolliset hinnan muutokset tilaussopimuksessa.

Valinnalla – VOI KATSELLA vieras pääsee lukemaan kansion tai asiakirjan sisältöä ja tulostamaan asiakirjasta PDF:n, valinnalla VOI MUOKATA vieras voi tehdä muutoksia kansion alla oleviin asiakirjoihin tai jaettuun asiakirjaan. VOI HALLITA oikeudella vieras voi tehdä muutoksia kansion alla oleviin asiakirjoihin tai jaettuun asiakirjaan, lisätä uusia vieraita sekä lisätä uusia asiakirjoja jaetun kansion alle.

Kun olet kerran antanut vieraalle tunnukset, on hänellä henkilökohtainen käyttöliittymä Admicom Vision -palvelussa. Henkilökohtaisessa käyttöliittymässä ei ole käytössä muita kuin jaettuja kansioita / asiakirjoja.

Mikäli annat oikeudet samalle henkilölle myöhemmin johonkin toiseen kansioon / asiakirjaan, avautuu ko. kansio / asiakirja hänen käytössä olevaan käyttöliittymään. 

Ensimmäistä kertaa vieraalle lähetetään sähköposti Admicom Vision -palvelusta. Sähköposti sisältää linkin Admicom Visionin kirjautumissivulle. Vieras luo itselleen käyttäjätunnuksen sivulla ja kirjautuu Admicom Vision -palveluun. Mikäli vieras ei saa sähköpostia Admicom Vision-palvelusta, on syytä tarkistaa, ettei sähköposti ole ohjautunut roskapostikansioon. Usein sähköpostisuodatin asettaa roskapostiksi sellaiset sähköpostit, jotka on lähetetty palvelimelta ja sisältävät internetlinkin jollekin sivulle. Vaikka Admicom Vision-palvelimella on luotettavuussertifikaatti, voi lähetetyt sähköpostit ohjautua roskapostikansioon vastaanottajan sähköpostipalvelimelta.

Vieraiden käyttöoikeudet:

Käyttöoikeuksien hallinta

Vieraita pääset tarkastamaan/poistamaan menemällä 1."YLLÄPITO" --> 2."KÄYTTÄJÄT" ---> 3. "VIERAAT". Täältä voitte poistaa turhat vieraat ja katsoa ketä olette asettaneet vieraiksi.